środa, 20 stycznia 2016

Bananowe kotlety z kaszy kuskus

Zapraszam na pyszne bananowe kotlety z kaszy kuskus. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Szczególnie zasmakują dzieciom. Można je przygotować zarówno na śniadanie, obiad, jak i na kolacje. Polecam!!!


SKŁADNIKI:
1 szklanka kaszy kuskus,
1 szklanka wody,
1 banan,
50g rodzynek,
2 jajka,
2 łyżeczki bułki tartej,
1 łyżeczka cukru waniliowego,
olej do smażenia.

PRZYGOTOWANIE:
1. Kaszę kuskus przesypuję do garnka, zalewam wrzącą wodą, przykrywam i odstawiam na 8-10 minut. Po tym czasie kaszę mieszam.
2. Banana obieram i kroję w kostkę. Do kaszy kuskus dodaję banana, rodzynki, jajka, bułkę tartą oraz cukier waniliowy. Dokładnie mieszam wszystkie składniki. Z masy formuję owalne, lekko spłaszczone kotleciki.
3. Kotlety układam na patelni z rozgrzanym olejem. Smażę na rumiano z dwóch stron.  

3 komentarze: