środa, 30 marca 2016

Śledzie z suszonymi pomidorami w sosie musztardowym

W środowe przedpołudnie zapraszam na pyszne śledziki z sosem musztardowym. To doskonała przekąska dla całej rodziny. Warto je przygotować, ponieważ są przepyszne.


SKŁADNIKI:
300g śledzi matiasów,
1 cebula czerwona,
80g suszonych pomidorów,
sok z połowy cytryny,
1 łyżka musztardy chrzanowej PARCZEW,
2 łyżki majonezu,
sól,
pieprz.

PRZYGOTOWANIE:
1. Matiasy moczę godzinę we wodzie. Śledzie osuszam i skrapiam z dwóch stron sokiem z cytryny. Matiasy kroję na mniejsze kawałki. Cebulę kroję w piórka, solę i odstawiam na 10 minut. Pomidory suszone kroję w paski. 
2. Śledzie delikatnie mieszam z pomidorami i cebulą. Wykładam na talerz. Majonez mieszam z musztardą i przyprawami. Przygotowanym sosem polewam śledzie. Odstawiam na godzinę w chłodne miejsce, aby smaki się przegryzły. 


Do przygotowania śledzi wykorzystałam musztardę chrzanową, którą otrzymałam do testowania od firmy WOM Parczew. Musztarda ma idealną kremową konsystencję i wspaniały smak z lekko wyczuwalnym chrzanowym aromatem. Musztarda to idealny dodatek do sosów, marynat i potraw mięsnych. Produkt spełnił wszystkie moje oczekiwania. Musztarda jest warta polecenia i zakupu.

Zachęcam do zakupu produktów firmy WOM Parczew niezbędnych w każdej kuchni.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz