wtorek, 12 kwietnia 2016

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i papryką

Dzisiaj proponuję przepis na lekką, zdrową i smaczną surówkę z kapusty pekińskiej. Surówka ta to prawdziwa bomba witaminowa. To doskonały dodatek do drugiego dania. Każdemu będzie smakować.



SKŁADNIKI:
1 kapusta pekińska,
1 papryka czerwona,
3 ogórki konserwowe,
1 cebula czerwona,
1/2 pęczka szczypiorku,
1 łyżeczka octu spirytusowego Parczew,
1/2 łyżeczki cukru,
sól i pieprz do smaku.

PRZYGOTOWANIE:
1. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w małą kostkę. Ogórki konserwowe ścieram na tarce o dużych otworach. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Szczypiorek drobno siekam.
2. Kapustę pekińską drobno kroję. Solę i odstawiam na 15 minut. Następnie do kapusty dodaję paprykę, ogórki, cebulę i szczypiorek. Mieszam. Surówkę doprawiam do smaku octem, cukrem, solą oraz pieprzem.


Do przygotowania surówki wykorzystałam ocet spirytusowy, który otrzymałam do testowania od firmy WOM Parczew. Ocet Parczew to doskonały dodatek do surówek, marynat, wytrawnych galaretek, mięs i sosów. Produkt spełnił wszystkie moje oczekiwania, jest wart polecenia i zakupu.

Zachęcam do zakupu produktów firmy WOM Parczew, niezbędnych do przygotowania pysznych potraw. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz