niedziela, 25 lutego 2018

Wytrawne ciastka francuskie z brokułem, rybą i pieczarkami

Dziś polecam przepis na pyszne wytrawne ciastka z ciasta francuskiego. To doskonała przekąska dla każdego. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilka chwil.



SKŁADNIKI:
1 opakowanie ciasta francuskiego,
1 filet z dorsza lub mintaja,
½ brokuła,
1 cebula,
200g pieczarek,
80g żółtego sera,
oliwa,
sól,
pieprz,
zioła prowansalskie.

PRZYGOTOWANIE:
1. Brokuła dzielę na różyczki i gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Cebulę kroję w kostkę, a pieczarki w plasterki. Pieczarki razem z cebulą podsmażam 5 minut na oliwie. Rybę kroję na mniejsze kawałki. Odsmażam na oliwie po 3 minuty z każdej strony.
2. Ciasto francuskie kroje na mniejsze prostokąty. Na każdym kawałku ciasta kładę porcję podsmażonych pieczarek, kawałki ryby oraz brokuła. Oprószam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wierzch ciastek posypuję startym żółtym serem.
3. Ciastka piekę około 20 minut w temperaturze 180 stopni..

2 komentarze: